More Website Templates @ TemplateMonster.com - December 16, 2013!

DISMINUIR LO COLESTEROL

La figa Coll de Dama és la millor figa.

Llisa i estilitzada, la figa Coll de Dama és la varietat més apreciada de Catalunya. La carn molt melosa i sucosa, d'un color roig fosc. És bona fins i tot quan no se cull al punt. No confondre amb la figaflor, que és també una figa, la primera, però més grossa.

És una fruita rica en fibres, tant soluble que ens ajuda a disminuir els nivells de colesterol en sang, com insoluble que millora el trànsit intestinal. També és rica en hidrats de carboni (sacarosa, glucosa, fructosa) per la qual cosa el seu valor calòric és elevat.

urbanitat i molt més

URBANIDAD EN VERSO (para uso de las niñas)

La URBANIDAD nos enseña á tratar los superiores, iguales e inferiores, con finura y discreción. Fa anys era assignatura obligatòria a l'escola (Obra declarada de texto en la península por decreto de 18 de Enero de 1875). Aquí podreu trobar una recopilació de les normes més... URBANITAT en VERS

PER LA CALOR. Proveu-ho i ja m'ho direu

La creença popular creu que les begudes alcohòliques no servixen per combatre la calor. Idea molt equivocada, pos una adient combinació crea un equilibri molt refrescant. Preparar-ho a la batedora amb glaçons de gel:

 • 1/4 de suc de llima (llimona)
 • 1/4 de Cointreau
 • 2/4 de rom blanc
 • 1 cullerada de suc de taronja


La PÓLVORA NEGRA

És una mescla de Nitrat de Potassi, Sofre i Carbó vegetal. A mesura que augmenta la proporció de Nitrat de Potassi, ho fa la vivacitat de la pólvora; si l'increment correspon al Sofre, es conserva millor, i amb mes Carbó, la producció de gasos es major.

D'acord amb la proporció en que entra cada element, s'obtenen tres tipus de pólvora:

 • de GUERRA (75% de nitrat de potassi, 12,5% de sofre i 12,5% de carbó)
 • de MINA (62% de nitrat de potassi, 18% de sofre i 20% de carbó)
 • de CAÇA (78% de nitrat de potassi, 10% de sofre i 12% de carbó)


Menys "birres" i més infusions de JULIVERT

Els fito-estrògens són un compost amb una estructura química molt similar a la dels estrògens que poden trobar-se en molts aliments i herbes naturals i representen una excel·lent alternativa per augmentar la mida dels pits sense necessitat de fer cap tipus d'esforç. La manera més senzilla i segura que l'organisme rebi fito-estrògens és consumint les herbes que els proporcionen: aufals, julivert, trèvol, fonoll i llúpol. La manera més efectiva d'aprofitar les propietats de cadascuna d'aquestes herbes és prenent infusions que concentrin els seus components.

Lo nom aufals prové d'una paraula àrab que significa "lo millor aliment".

Per saber-ho

Dia de la setmana al nàixer

Dia del mes (1-31):

Número del mes (1-12):

Any (exemple 1956):

Data de naixement:

Dia de la setmana:

EQUIVALÈNCIES

 • Una cullerada = 20 grams
 • una culleradeta = 5 grams
 • Un pessic = 5 grams
 • Un grapat = 200 grams
 • Una Tassa = 200 grams
 • Un got = 170 grams

CACAUS

TÉ PORTARAN A LA GLÒRIA.

Los cacaus i l’arròs integral porten niacina, o vitamina B3, que és un poderós vasodilatador i ajudarà al teu carinyo a tractar les disfuncions amatòries pròpies de la seua edat.

Aquesta vitamina augmenta el diàmetre dels capil·lars, de manera que també augmenta el flux de sang. Estimula la circulació, baixa el colesterol, i és important per a la bona salut del sistema nerviós, incloent-hi el cervell. La niacina és també crucial per a la producció d'hormones, incloent-hi l'estrogen, la progesterona i la testosterona.

Si per sopar li dónes un plateret d’arròs integral bullit i després uns cacauets amb mistela, té portarà a la glòria fent-te gaudir a totes les hores canòniques majors, o principals: Matines, Laudes, Vespres i Completes, sense haver d’anar a missa.

© Pere Pesseta | pesseta © | Pere O. Brusca
Website designed by TemplateMonster.com